Toos Nijssen : een zelfportret : altijd in meerdere werelden tegelijk - Vercauteren, Rick; Nijssen, Toos, 1961-; Ritchie, Mike; Noffke, Karin (Meersen : Toos Nijssen, 2009)
Toos Nijssen legt zich vooral toe op videoportretten, die ze combineert met tekeningen en fotografie. Het woordje "zelfportret" is misleidend: ze maakt ook video's en foto's van andere mensen die ze naast haar zelfportretten zet om zo haar plaats in een andere wereld gestalte te geven, en zo doet ze dat met meerdere mensen ... wat resulteert in telkens weer een andere wereld. Meerdere werelden tegelijk dus. Dit boek geeft ons een mooie inkijk in het heel gevarieerde werk van deze kunstenares.
Tekst in het Nederlands, Engels en Duits.
Keywords: Nijssen, Toos, -- 1961-.