Klaas Koopmans : expressie van mens en landschap - Karstkarel, Peter (Gerard Peter), 1945-; Koopmans, Klaas, 1920-2006 (Leeuwarden : Friese Pers Boekerij, 2000)
Klaas Koopmans, geboren in 1920 in Garyp, is net als zijn vader een "verver"die schilder wilde zijn: hij ontwikkelde zich tot een der belangrijkste expressionisten van Friesland. De lezer(es) wordt getrakteerd op de levensbeschrijving van de artiest en de waardering die zijn werk mocht ondervinden en krijgt vervolgens een woordje uitleg bij de ruim 130 werken die in kleurige reproducties getoond worden in deze uitgave.
Keywords: Koopmans, Klaas, -- 1920-2006 -- Catalogs