Twintig jaar Vlaams Architectuurinstituut : vlugschrift - Fallon, Harold (Antwerpen : VAi, 2022)
Naar aanleiding van zijn twintigste verjaardag initieerde het Vlaams Architectuurinstituut een creatieve bevraging van de ontwikkelingen binnen de architectuur van de afgelopen twintig jaar. Naar een idee van Harold Fallon (AgwA & KU Leuven) wordt de huidige architecturale cultuur historisch geijkt en worden nieuwe perspectieven aangereikt voor het VAi en architectuur in het algemeen. Het Vlugschrift Twintig Jaar Vlaams Architectuurinstituut is het resultaat van een kettingemail gericht aan 33 respondenten en bevat tekstueel en visueel materiaal.
Bijdragen van: Adrien Verschuere, An Fonteyne, Asli Cicek, Bart Dehaene, Bram Bosschaert, Carmen Van Maercke, Caroline Voet, Dries Ceuppens, Edwin Heathcote, Elise Van Thuyne, Ellis Woodman, Els Claessens en Tania Vandenbussche, Els Vervloesem, Eugeen Liebaut, Gijs De Cock en Freek Dendooven, Malgorzata Maria (Gosia) Olchowska, Havvagül Varol, Helen Thomas, Inge Vinck, Isabelle Blancke, Janina Gosseye, Jo Broekx, John Macarthur, Jos Delbroek, Marleen Goethals, Mayu Takasugi, Peter Swinnen, Philippe Vander Maren, Rikkert Paauw, Sofie De Caigny, Tom Thys, William Mann, Wouter Davidts
Keywords: Vlaams Architectuurinstituut (VAi).; Architecture -- 21st century