Kopac collection - Dubuffet, Jean, 1901-1985; Florićić, Kristijan; Florićić, Tamara; Kopač, Slavko, 1913 1995; Peiry, Lucienne, 1961-; Rašić, Ante, 1953- (Pula : ArtRencontre, 2019)
Slavko Kopač was een Frans-Kroatisch kunstenaar die zich toelegde op het schilderen en beeldhouwen en ook gedichten schreef. Hij volgde les in de academie van Zagreb, studeerde in Florence kunstgeschiedenis en filosofie, maar scheurde zich toen los van de academische wereld, het academische denken en doen. Samen met Jean Dubuffet, André Breton en Michel Tapié richtte hij de Compagnie de l'Art Brut op. In dit werk krijgen we heel veel werk van hem te zien en halen kennissen en vrienden van hem herinneringen op aan hem.
Keywords: Kopač, Slavko, -- 1913-1995.