Aitia thanatou, euthanasia - Brand-Claussen, Bettina, 1947- (Athene : Indiktos, 2011)
Catalogus van een tentoonstelling die plaats had in het Mouseio Benake in Athene van 21/01/2011 tot 21/03/2011. O.a. werken uit de bekende Prinzhorn-collectie. Enkeltalig modern Grieks, maar we herkennen op de foto's de beruchte brieven en gebouwen die deel uitmaakten van het Aktion T4 programma van de Nazi's waarbij geestelijk gehandicapten massaal vermoord werden, de "genadige dood" stierven, omdat ze alleen maar een last waren in de gedroomde ideale wereld van Hitler en zijn aanhangers. We herkennen in de titel ook het woord "Euthanasia": deze dood werd ook wel eens euthanasie genoemd, maar dan wel een euthanasie die totaal niet te vergelijken is met de vrijwillige euthanasie zoals wij die kennen in onze wetgeving: verplichte euthanasie kan je eigenlijk alleen maar zien als "moord".