Een zusje. - Dik, Marit; Streekstra, Rosa Juno (S.l. : De Zwaluw, 2020)
Marit Dik heeft een zus. Niet zomaar een zus: de zus van Marit lijdt aan het syndroom van Down. Marit heeft met deze uitgave gestalte willen geven aan zijn grenzeloze liefde voor zijn zus. Hij kan heel goed overweg met verf en penseel en heeft haar vele malen geschilderd: foto's lagen aan de basis van deze schilderijen. Iris Cornelis verzorgde het voorwoord en Rosa Juno Streekstra schreef mooie teksten bij deze vertederende schilderijen. Zoals Iris Cornelis schrijft in haar voorwoord: "Het zusje van Marit gymde, tekende, puzzelde, lachte, huilde in haar eigen wereld naast de buitenwereld". Maak kennis met deze gymende, tekenende, puzzelende, lachende, huilende prachtzus die zo mooi staat te blinken op die schilderijen.
Het boek is tweetalig en is geen catalogus maar geeft een beeld van de schilderijen die van 5 september tot 10 oktober 2020 tentoongesteld werden in de Amsterdamse galerie BMB.