Erfelijke nigremie : zwart bloed- of hemoglobine M ziekte. - Shibata, Susumu (Brussel : Pfizer, 1973)
Openingsartikel. De ziekte kenmerkt zich door een donkere (blauwe) verkleuring van de huid die je best kan vergelijken met de blauwe kleur waar sommige mensen last van krijgen wanneer ze langere tijd in koud water zwemmen.
In: Spectrum International; 16(1973)4, pp. 1-5