Found footage : cinema exposed - Bloemheuvel, Marente; Bouvier, Pierre; Delpeut, Pierre; Fossati, Giovanna; Guldemond, Jaap (Amsterdam : Amsterdam University Press : EYE Film Institute Netherlands, 2012)
Het opzet van deze tentoonstelling en uitgave is eigenlijk heel eenvoudig: hoe maken kunstenaars en cineasten gebruik van de quasi onuitputbare voorraad beelden uit filmarchieven, tv-uitzendingen, dvd's, online-filmmateriaal en privé-verzamelingen? Het materiaal dat we te zien krijgen komt uit thuisopnamen, Hollywood-klassiekers, oude stille film-opnamen, tv-fragmenten, antropologisch studiemateriaal, industriële films, documentaires en advertenties. Deze uitgave en de bijhorende tentoonstelling maken ons duidelijk wat een luxe het is uit deze schat aan materiaal dingen te mogen hergebruiken en tonen ons ook hoe creatief kunstenaars om kunnen gaan met dit materiaal.
Catalogus van de tentoonstelling