Theater der dingen : verdinging en verstilling - Devens, Tuur, 1951-; Van Steenkiste, Mark (Antwerpen : Bebuquin, 2021)
Tuur Devens is een gewaardeerd theaterrecensent en in dit boek vertelt hij ons de geschiedenis van het theater: eerst maakte de mens gebruik van een ding om een verhaal te vertellen ... en gaandeweg evolueerde dat: automaten, poppen, maskers, ... Ze passeren allemaal de revue. Een heel brede kijk heeft Devens op het onderwerp: niet alleen theatergezelschappen en theatermakers komen aan bod: in de index vinden we bijvoorbeeld ook de namen terug van Miles Davis, Léon Spilliaert of Friedrich Nietzsche. Rijk geïllustreerd boek ook en we herkennen op de foto's o.a. de grote poppen van Eric De Volder die deel uitmaken van het interieur van het Museum Dr. Guislain.