Witches. - Gallois, Caroline; Laurent, Grégory; Liévin, Alexia (Brussel : ULB, 2021)
Een samenwerking tussen de ULB, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en andere organisaties. Een heel interessant werk over hekserij waarbij heel veel facetten besproken worden: emancipatie, de heks in de film, de carnavalsheks, hekserij als therapeutisch middel, magie als verzet, ... Heel mooi geïllustreerd ook: we herkennen o.a. beelden uit de tentoonstelling "Danser brut" die het Museum Dr. Guislain in samenwerking met Bozar organiseerde en we herkennen ook de tekening van Eric De Volder die de affiche sierde voor de tentoonstelling "Nerveuze vrouwen" van het Museum Dr. Guislain. Tekeningen van Felicien Rops, voodoo-poppen, foto's uit films en theaterstukken, ... De moeite méér dan waard!
Catalogus van de expo