Measuring intelligence : a guide to the administration of the new revised Stanford-Binet tests of intelligence - Terman, Lewis Madison, 1877-1956; Merrill, Maud A., 1888-1978 (Boston : Houghton Mifflin Company, 1937)
De professoren Terman en Merrill, beiden werkzaam aan de Stanford Universiteit, geven in dit handboek uitleg bij het gebruik van de Stanford-Binet test en de bijhorende administratie (puntentoekenning, beoordeling, ...). Deze test werd op punt gesteld door de Franse psycholoog Binet en werd in de loop der jaren verschillende malen geactualiseerd. Er is kritiek op de test en er is zelfs een andere test ontwikkeld als "antwoord op", "alternatief voor" de Stanford-Binet test: de WISC-test. Maar dat neemt niet weg dat de Stanford-Binet test nog altijd gebruikt wordt. Deze test meet de intelligentie van een mens en doet dat aan de hand van verschillende oefeningen: vloeiend redeneren, getest via rekenoefeningen en wiskunde, kennis, getest via vaardigheden en kennisvragen, kwantitatief redeneren, getest d.m.v. getallenreeksen, visueel-ruimtelijk inzicht, gecontroleerd door beelden en patronen, en werkgeheugen, waarbij men dingen moet opslaan en later opnieuw moet reduceren.