Lievebout schatteling - van der Krogt, Audrey (Den Dolder : Het Vijfde Seizoen, 2005)
Audrey van der Krogt Zomer 2005 Beeldhouwster en performancekunstenares Audrey van der Krogt verbleef in de zomer van 2005 in Het Vijfde Seizoen. Ze maakte er onder meer levensgrote beelden van ongebakken klei die onderhevig waren aan invloeden van buitenaf. Daardoor konden de beelden bewegen, ze veranderden van uiterlijk en vielen uiteindelijk uit elkaar. Ze maakte ook kleine beeldjes van animatieklei, een kijkdoos en tekeningen. Een aantal daarvan is te zien in dit boekje. De kunstenares werd met de woorden “lievebout schatteling” aangesproken door één van de patiënten. Hij mocht van zijn begeleiders geen jonge vrouwen meer lastigvallen met de woorden lieveling of schattebout.