Rümke Gazette - Tuinder, Dick, 1963- (Den Dolder : Het Vijfde Seizoen, 1999)
Dick Tuinder was lente/zomer 1999 te gast in Het Vijfde Seizoen, het kunstenaarsverblijf op de terreinen van de psychiatrische instelling van Den Dolder. Tuinder is een veelzijdig kunstenaar: hij maakt schilderijen, tekeningen en films en schrijft hoorspelen, verhalen, gedichten en scenario’s. Tijdens zijn verblijf in Den Dolder merkte hij dat zijn idee van schoonheid niet strookte met de esthetische beleving van vele patiënten. Hij benoemde zichzelf tot schoonheidsspecialist en ging vervolgens de confrontatie aan met de patiënten. Voor hen gaf hij deze huiskrant uit die hij voornamelijk vulde met eigen tekeningen.