Things I know from silence, things I know by heart - Lema, Aimée Zito, 1982-; Blaton, Nahuel (Den Dolder : Het Vijfde Seizoen, 2011)
Kunstenares Aimée Zito Lema en haar partner Nahuel Blaton hebben allebei Argentijnse roots. Blijkbaar zijn ze er in geslaagd de patiënten zodanig te interviewen dat deze heel persoonlijk uitspraken doen. Daarnaast werden het voetbaltornooi, de bouwprojecten, ... druk bezocht en dat alles kwam tot uiting in collages, video's, geluidsopnames en installaties. We krijgen in deze uitgave enkele foto's te zien van deze dingen, maar het draait vooral om tekst: de interviews worden weergegeven, doorspekt met citaten, en elk interviewfragment krijgt een titel opgeplakt: "Koning der koningen, Heer der heren", "Twee kogels in mijn hoofd", "I'll be waiting", "Grapjes van de duivel", "Dat ging te ver", ... De titels maken in ieder geval heel nieuwsgierig: een mens krijgt echt zin om deze fragmenten helemaal te lezen, te weten wat die patiënt(e) te vertellen heeft.