Schwind Foundation : Jean Schwind retrospective - Ceuleers, Jan, 1935-; Grynberg, Isabelle; Nkoduga, Pia (Gent : Schwind Foundation, 2014)
Jean Schwind is zonder twijfel de meest beruchte en raadselachtige figuur van de Belgische kunst uit de jaren '70. Hij organiseerde pseudo-tentoonstellingen waarbij hij zelf gemaakte reproducties toonde van artiesten en stromingen die hij bewonderde: de arte povera, Christo, Fontana, Broodthaers, ... In 1976 maakte hij via een fictief overlijdensbericht een einde aan een korte maar ophefmakende carrière die indruiste tegen de ongeschreven wetten van het kunstmilieu.
Tentoonstellingscatalogus
Nederlands, Frans, Engels
Keywords: Schwind, Jean, -- 1935-1985.