Leren & angst : reflecties vanuit Cultuur in de Spiegel - Adriaenssens, Peter, 1954-; Allegaert, Patrick, 1954-; Audiens, Rudi; Leyers, Jan, 1958-; Terryn, Dirk; Van Iseghem, Katrien; Vermeersch, Lode (Brussel : Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming, 2019)
De titel van het voorwoord is duidelijk: "Dit boekje gaat over angst". Voor alle duidelijkheid: niet over schrik, datgene wat je ervaart wanneer iemand opeens vanachter de deur komt springen en "Boe" roept, maar angst, een emotie waar je niet echt een verklaring voor hebt, iets wat je "aanvoelt". We beschermen onszelf tegen dingen die gevaarlijk aanvoelen. Dit boekje moet ons helpen om niet het ontwijken maar de confrontatie met deze angst aan te gaan. Een tekst van Griet op de Beeck, een interview met de gekende psychiater Peter Adriaenssens, een gesprek met juriste Ingrid De Jonghe, ... De bijdragen in dit boekje zijn heel uiteenlopend en moeten ons o.a. leren om te gaan met een veranderende wereld en geen angst te hebben van andere culturen, en dit via verschillende kanalen: kunst, onderwijs, ... Een heel boeiend werk over die "rare" emotie angst die ergens tussen de psychologie en de psychiatrie zit te schommelen.