Duivelskruid - De Sterck, Marita, 1955- (Amsterdam : Em. Querido's Uitgeverij, 2018)
Marita De Sterck won al verschillende prijzen met haar boeken voor jong volwassenen: De Gouden Uil voor Jonge Lezers, De Boekenleeuw, ... In dit boek maken we kennis met Tanne, een boerendochter, die veel interesse heeft voor geneeskrachtige planten en via zelfstudie een volwaardige kruidenvrouw wordt.