Een collectieplan schrijven? Dat doe je zo! - FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed; Vlaamse Gemeenschapscommissie; Museumvereniging; Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (Amersfoort : Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, 2021)
Deze publicatie "Een collectieplan schrijven? Dat doe je zo!" is een nieuwe, geheel herziene uitgave van de "Handreiking voor het schrijven van een collectieplan" uit 2008. Sinds die editie is de erfgoedwereld ingrijpend veranderd. Op het gebied van publieksparticipatie, digitalisering, restitutie, inclusiviteit, risicomanagement hebben belangrijke ontwikkelingen plaatsgevonden. Alle reden dus voor deze geactualsieerde versie met hedendaagse inzichten.