In plaats van bloemen - Doolaard, Cornelis, 1944-2018; Doolaard, Martijn, 1966-; Quackelbeen, Julien, 1935-2016 (Antwerpen : Galerie Baudelaire, 2005)
Een hommage van fotograaf Martijn Cornelis Doolaard aan zijn vader Cornelis Jan Doolaard. Deze laatste begon op 15-jarige leeftijd te schilderen en trok naar de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam maar hield het na enkele jaren al voor bekeken. Hij sloot zich aan bij de jonge "nieuwe figuratieven" en zijn werk bevindt zich vooral in privéverzamelingen. Zoon Martijn Cornelis volgde de opleiding fotografie aan de Academie voor Schone Kunsten in Sint-Niklaas en werkte enkele malen samen met zijn vader. Zijn fotografie is over het algemeen vrij autobiografisch en bevindt zich in diverse privéverzamelingen. Martijn geeft in deze uitgave zijn fotografische zwart/wit-visie op het werk van zijn vader.