Spectral evidence : the photography of trauma. - Baer, Ulrich, 1966- (Cambridge, Mass : MIT Press, 2005)
Ulrich Baer schrijft in dit boek over de relatie tussen de fotografie en de verwerking van een trauma. Het werk begint met een hoofdstuk gewijd aan de hysterie maar in de volgende hoofdstukken komen andere trauma's aan bod: de holocaust, de concentratiekampen maar ook bijvoorbeeld de ghetto's.