Jeugdbescherming. - Declercq, R. (Leuven : Katholieke Universiteit Leuven, 1968)
R. Declercq tracht in deze cursus een overzicht te geven van de positieve regels van het Belgisch recht die betrekking hebben op de jeugdbescherming. Daaronder moeten we voor alle duidelijkheid verstaan: godsdienstige regels, morele regels, gebruiken ... en pas als afsluiter de juridische regels. Gaat dus eerst en vooral over gedragsregels.