Kneden - Baaten, Chris, 1954- (Den Dolder : Het Vijfde Seizoen, 2003)
Kunstenaar Chris Baaten bracht in de winter van 2002-2003 zijn tijd door in de gebouwen van Het Vijfde Seizoen. Zijn bevindingen drukte hij uit in klei: hij maakte ontwerpen en werkte deze vervolgens uit. De patiënten kwamen al gauw turen aan de ramen, waren gefascineerd door wat hij deed ... en het duurde niet lang of ze brachten samen met de kunstenaar hun koude eenzame dagen door in het atelier. Er werd gelachen, ze deelden ook hun stiltes met elkaar, tekeningen werden gemaakt, ontwerpen werden gekneed uit klei, ... Dit dunne werkje bestaat voornamelijk uit foto's, foto's van al die werkjes die ontsproten zijn aan het brein van deze patiënten, werkjes die tonen wat ze voelen en denken, pure outsiderkunst dus.