Unruhe und Architektur in Werken der Sammlung Prinzhorn - von Beyme, Ingrid, 1962-; Craig, Stephen; Resch, Franz; Röske, Thomas, 1962- (Heidelberg : Sammlung Prinzhorn, 2020)
De verzameling van psychiater Prinzhorn is terecht een klassieker in de outsiderkunst. In dit prachtig uitgevoerde en geïllustreerde werk maken we kennis met werken uit de collectie waarbij de architectuur centraal staat. Het ene moment eenvoudige tekeningen, het andere moment bloedmooie werken met ingewikkelde patronen of mooi uitgewerkte elementen. Een echt pareltje.