Kerven [carving] - Villevoye, Roy, 1960- (Den Dolder : Het Vijfde Seizoen, 2000)
Toen Roy Villevoye in 1998 bij vrienden verbleef in Asmat, Papua, kerfde hij de naam van zijn dochtertje Céline in een boom in het regenwoud om zo in gedachten bij haar (en haar moeder) te zijn die thuis bleven. Het inspireerde Villevoye om aan de slag te gaan met de bewoners van Den Dolder: er werden kleine groepjes gevormd die onder leiding van de kunstenaar de bossen rond de instelling introkken om er hun spoor na te laten, een teken dat maakte dat ze voor altijd aanwezig zouden zijn in de bossen van het domein. De patiënten kregen de vrije keuze om te kerven wat ze wilden, Villevoye beperkte zich tot het maken van dia's van dit project. In dit boekje lezen we het verhaal achter het project en zien we vervolgens een selectie foto's. De meest uiteenlopende dingen werden in de bomen gekerfd: het klassieke hartje met pijl, een voornaam, , een indiaan, ...