Spanningen. (Den Dolder : Het Vijfde Seizoen, 2009)
Familienamen doen er blijkbaar niet toe: Mounir, Jörgen, Renske en Christine waren in 2009 te gast in Het Vijfde Seizoen. Ze genoten van de bosrijke omgeving waar ze als stadsmens tot rust kwamen en gingen gesprekken aan met de bewoners van deze psychiatrische instelling. Al gauw merkten ze dat er spanningen waren tussen de natuur, de gebouwen en de bewoners en ze namen verf en wol in de hand en gingen aan de slag om gestalte te geven aan deze spanningen. Zo zie je bijvoorbeeld wol die opgespannen wordt in de takken van een boom of rond een kubus die ze samen met de inwoners in elkaar hebben geknutseld: de wollen draad die opgespannen wordt tussen die takken of in dat kader van die kubus geeft de spanningen weer die er onderhuids zijn in deze omgeving.