Jheronimus Bosch 500 - Sanders, Martijn, 1945-; 's-Gravesande, Adriaan, 1947-; Alink, Eric, 1958- ('s-Hertogenbosch : Jheronimus Bosch 500, 2008)
's-Hertogenbosch is de geboortestad van de wereldvermaarde schilder Jheronimus Bosch en de stad zag haar kans dan ook schoon om zichzelf wereldwijd in de kijker te zetten toen in 2008 het 500ste sterfjaar van deze schilder werd herdacht. Het programma, bestaande uit de luiken Visioen van de Stad, Visioen van het Verstand en Visioen van de Fantasie, bestreek alle disciplines en aandachtspunten. Theatermakers, beeldende kunstenaars en filmregisseurs lieten zich allemaal inspireren door het werk van Bosch en stelden graag hun werk tentoon aan het grote publiek. In deze uit de kluiten gewassen folder maak je kennis met de verschillende luiken en het programma van deze manifestatie.