Psychoanalysis observed - Gorer, Geoffrey, 1905-1985; Lomas, Peter, 1923-2010; Rycroft, Charles, 1914-1998; Storr, Anthony, 1920-2001; Wren-Lewis, John (Harmondsworth : Penguin Books, 1968)
Charles Rycroft, een gerespecteerd psychoanaliticus, neemt het voorwoord voor zijn rekening, en de andere auteurs, zowel vakgenoten van Rycroft als critici, maken vervolgens in deze controversiële essays hun punt: zijn de huidige (lees: 1968) methodes betrouwbaar ... of waarom juist niet ??? Een interessante confrontatie tussen voor- en tegenstanders. Een Nederlandse vertaling van dit boek, "Psychoanalyse onder het mes", verschenen in hetzelfde jaar, is eveneens beschikbaar in de bibliotheek van het Museum Dr. Guislain.