De Avonturen van de Vivian Zusjes in het Land van de Rijzende Zon : een ode aan Henry Darger - Delameillieure, Filip (S.l. : Filip Delameillieure, 2006)
Kunstenaar Filip Delameillieure werd meteen betoverd door het werk van Henry Darger toen hij kennis maakte met diens werk in het Musée d'Art Brut in Lausanne in 2002. In 2005 kwam Henry Darger weer aan bod in de tentoonstelling "Verborgen werelden" die liep in het Museum Dr. Guislain. Delameillieure kreeg het idee om zelf een schilderij te maken, gebaseerd op het werk van Henry Darger. Bedoeling was zeker niet om het werk van Darger te kopiëren: Delameillieure erkent, zoals zovelen, het genie van Darger. Bij zijn werk schreef hij ook een verhaal, een ode aan Darger. Deze ode, "De Avonture van de Vivian Zusjes in het Land van de Rijzende Zon", is een uitgave in eigen beheer geworden. Dit exemplaar is een geschenk aan het Museum Dr. Guislain, uit dank voor de tentoonstelling, zo blijkt uit de begeleidende brief.