Canon maatschappelijk werk - Van der Lans, Jos, 1954- (Amsterdam : Vereniging Canon Sociaal Werk, 2012)
Een pracht van een boekje over de sociale opvang bij onze Noorderburen. De titels spreken boekdelen: Tussen afkeer en barmhartigheid, Naar de koloniën, Leger des Heils, Hulp voor onbehuisden, ongehuwde moeders, verslaafden, blijf-van-mijn-lijfhuizen, vluchtelingen, ... Alle "verworpenen der aarde" komen aan bod in deze uitgave en mooie illustraties en leerrijke teksten maken ons duidelijk hoe de Nederlanders deze problemen aanpakken. Pracht van een werkje dat de mensen uit de sociale sector zeker zal interesseren.