Gentest of geen test? : Hoe de NIPT de zwangerschap verandert - Zuijderland, Marcel (Amsterdam : AUP, 2017)
Hopen op een gezond kind is tegenwoordig kiezen voor een gezond kind. Vroeger kon een moeder alleen maar blind vertrouwen dat haar kind niets mankeerde. Met prenatale screening (zoals de NIP-test of niet-invasieve prenatale test) is het nu mogelijk om tijdens de zwangerschap al te zien of er iets aan de hand is. Met gevoel voor de impact van de beslissing zoekt Marcel Zuijderland uit wat de morele verantwoordelijkheid is van ouders in het prenatale test-tijdperk. Ouders zullen dan een ondoenlijk vonnis over de zwangerschap moeten vellen: het kind behoeden of behouden voor zijn of haar toekomstMarcel Zuijderland is publicist en filosoof.