Ensorceler - guérir. - Mathieu, Clémence, 1969-; Di Stazio, Giuseppe (Woluwe-Saint-Lambert : Centre Albert Marinus, 2017)
De tentoonstelling "Ensorceler - guérir" was te zien in de mediatheek van Sint-Lambrechts-Woluwe en het internationaal museum van het Carnaval en het Masker in Binche. Deze tentoonstelling werd georganiseerd in samenwerking met het Albert Marinuscentrum. Een helft van de tentoongestelde objecten was afkomstig uit de collecties van het Museum, de andere helft was een bruikleen van een Brusselse privéverzamelaar, Christian Chelman. De tentoonstelling bevatte een keuze aan voorwerpen (waarvan sommige zeer uitzonderlijk) die enerzijds voor heling en anderzijds voor betovering gebruikt worden en op die manier blijk geven van twee fundamentele aspecten van het gebruik van maskers. Prachtig geïllustreerd met mooie foto's die een schat aan maskers en voorwerpen tonen. Doet denken aan de affiche en het thema van de tentoonstelling "Voorbij goed en kwaad" die in 2006-2007 plaats vond in het Museum Dr. Guislain.