Wij, heksen - Pieters, Roger, 1922-1992 (Leuven : Davidsfonds, 1980)
Jeanne Panne, beschuldigd van hekserij, werd verbrand op de markt te Nieuwpoort. Ze beschikte over de gave in de toekomst te kunnen zien. Elke tijd en elke samenleving heeft behoefte aan "schuldigen": Jeanne Panne staat model voor alle mensen die door het volk tot zondebok worden gekozen. Pieters gaat in deze roman op een leesbare en pittige manier op zoek naar de vrouw achter deze "heks".