Ayacucho : gedichten - Verhegghe, Willie, 1947- (Gent : Poeziëcentrum, 2014)
Ayacucho' is de lyrische en fotografische echo van een inleefreis naar deze hoog in de Peruviaanse Andes gelegen stad en provincie. AS Adventure zond in de herfst van 2013 de sociaal geëngageerde dichter Willie Verhegghe samen met een paar gezellen op pad naar een reeks projecten in de landbouw en de zorg voor kindmoeders die ze via de non-profit organisatie Solid International en het outdoor-en travel merk Ayacucho® nu al een paar jaar steunen.0Willie Verhegghe stak daar de handen uit de mouwen en maakte een reeks foto's, waarbij hij later ook gedichten schreef. Het resultaat is humane poëzie met opvallend veel aandacht voor de vrouwen en kinderen van Ayacucho die uitermate belangrijk zijn voor de toekomst van dit intrigerend mooie land dat eeuwenlang gebukt ging onder koloniale dictatuur maar nu volop zijn plaats opeist in de Zuid-Amerikaanse wereld. De dichtbundel is drietalig opgesteld (met vertalingen naar het Frans en Spaans).