Gedachtenfotografie, een nieuwe geneeswijze : de wonderen van het infrarood - Leprince, Albert, 1872-1970; Van Haegendoren, Robrecht (Antwerpen : Uitgeverij Verrycken, 1979)
Dokter Albert Leprince verdedigt in dit boek vol vuur de gedachtenfotografie die door de Mexicaanse ingenieur Philip Chancellor en zichzelf op punt werd gesteld. Voor alle duidelijkheid: het gaat hier om het zichtbaar maken van gedachtengolven. Doet ons een beetje denken aan de klassieke EEC, het klassieke electroencyfalogram waarbij men de hersenactiviteit meet in bepaalde delen van de hersenen. Moeten we deze "gedachtenfotografie" misschien een beetje zien als een stap in het ontwikkelen van deze techniek ???