Sexuele opvoeding - le Moal, Paul, 1914-1993; Brans, Jan (Jan Victor Lucien), 1908-1986 (Brugge : Desclée De Brouwer, 1963)
Oorspronkelijke titel: "Pour une authentiqe éducation sexuelle" door Emmanuel Vitte. Het boek is opgedeeld invier grote delen: "sexualiteit, geslachtsverkeer, affektiviteit", "sexuele opvoeding en genitale opvoeding", "reakties der ouders op bepaalde sexuele gedragingen van hun kinderen" en "wie, wanneer, hoe?". Bij het jaar 1963 stelt een mens zich wel eens de vraag hoe "revolutionair" en grensverschuivend dit boek is. De boodschap wordt bijvoorbeeld bij homosexuele of lesbische liefde gegeven dat je niet mag dramatiseren en geen drastische straffen of dreigementen mag geven of uiten ... maar je kan er hen wel op wijzen dat het een stap is in hun sexuele groeiproces ... dat uiteindelijk eindigt bij een "gewone" heterosexuele relatie. Een voorzichtig begin om af te stappen van dat conservatieve denken dus.