De toverspiegel van M.C. Escher - Ernst, Bruno, 1947- (Keulen : Taschen Verlag, 1994)
In dit boek maken we uitgebreid kennis met de kunstenaar M.C. Escher: waarom maakte Escher zijn werken, hoe werden zijn werken opgebouwd, welke voorstudies waren er nodig, welke samenhang is er tussen de verschillende werken, ... ? Het boek is natuurlijk rijkelijk voorzien van afbeeldingen waarin duidelijk te zien is dat Escher een schepper was van onmogelijke werelden: de monniken die eeuwig blijven klimmen en dalen, de waterval die geen einde kent, ... Zijn werken worden graag gebruikt door wiskundeleraars en -leraressen om abstracte begrippen duidelijk te maken aan de leerlingen. En verder is er natuurlijk het spelen met verschillende dimensies of tijdsperiodes: de zwanen die de nacht of de dag invliegen ... of uitvliegen, de vis die onder het water zit, terwijl het blad op het water ligt en we de weerspiegeling zien van de bomen die boven het wateroppervlak staan, ... Is en blijft een fascinerende en mooie wereld, die wereld van Escher.
Keywords: Escher, Maurits Cornelis, -- 1898-1972.