Toen geluk nog heel gewoon was : hoe het Vlaamse gezin in honderd jaar helemaal veranderde - Musschoot, Dirk, 1961- (Tielt : Lannoo, 2021)
Een geschiedenis van het dagelijks leven in het Vlaamse gezin. Gezinnen zijn in de afgelopen honderd jaar helemaal veranderd. Van erg kroostrijk werden ze veel minder groot en het traditionele gezin met een vader, een moeder en kinderen is al lang niet meer de norm. Het onderwijs werd gemengd en er kwam betaalde vakantie, waaruit dan weer toerisme ontstond. Vrouwen kregen een pil om niet nog eens zwanger te worden en omdat seks gewoon leuk mocht zijn. Dirk Musschoot vertelt aan de hand van persoonlijke verhalen en anekdotes over de sleutelmomenten in de Vlaamse gezinsgeschiedenis van de afgelopen honderd jaar.