Het verstoorde leven : dagboek van Etty Hillesum 1941-1943 - Hillesum, Etty, 1914-1943; Gaarlandt, J. G. (Jan Geurt), 1946- (Haarlem : De Haan, 1982)
Tegen het dreigend decor van de Tweede Wereldoorlog bleef de 27-jarige Joodse Etty Hillesum geloven in de mens. In haar brieven en dagboeken gaf ze gestalte aan dat geloof. Het boek wordt ingeleid door J. G. Gaarlandt.
Keywords: Hillesum, Etty, -- 1914-1943 -- Diaries