Pelgrim in het leven : estafette-gesprekken voor een religieuze zoektocht - Verboven, Lucette; Meyer-Alting von Geusau, Marie-Pauline; van Neerven, Wil (Kapellen : Pelckmans Heeswijk : Dabar-Luyten, 1999)
Lucette Verboven heeft gesprekken gevoerd met 16 gasten, wijze mensen die tegen heersende opvattingen en consumptiegeest ingaan. Ze zijn tegendraads in een veranderende wereld. Op de vragen wat de belangrijkste problemen van de huidige tijd zijn en hoe de rol van Kerk en religie in de 21ste eeuw gezien moeten worden, kwamen er nogal onverwachte en dikwijls onvoorspelbare antwoorden. Waar woont wijsheid? Is er een antwoord te geven op geweld? Kan stilte nog? Zestien markante figuren, filosofen, theologen, denkers, schrijvers, monniken en kluizenaars, uit Europa, Amerika en Azië, wijzen op de fundamenteelste dimensie van de mens: spiritualiteit. Consumptie en prestatie dreigen de mens te herleiden tot een verhandelbaar goed. Maar hij heeft ook op elk moment van het leven de keuze de (innerlijke) vrijheid te veroveren, pelgrim te worden en tegen de stroom in te gaan. De thema's die in dit boek aan bod komen, zijn zo verscheiden als de gasten, maar steeds gaat het om wat onder het oppervlak ligt : "spiritualiteit brengt de mensen naar diepere lagen, naar een wereld waar onverzoenlijke tegenstellingen verzoend worden". Deze 16 boeiende en verrassende interviews gaan om wat achter de woorden ligt: het onzegbare, het oneindige, het 'zijn'. Ze werden gebundeld n.a.v. de televisiereeks Estafette (KRO en Canvas).
Deze gesprekken zijn de neerslag van interviews in de reeks Estafette. Ze werden uitgezonden op Nederland 1 (KRO) en Canvas (Het Braambos)