Oude idealen in de nieuwe zorgmarkt - Kirkels, Vincent G. H. J., 1933- (Nijmegen : Valkhof pers, 2008)
Met de invoering van het nieuw zorgstelsel begin 2005 heeft het marktdenken definitief zijn intrede gedaan in de gezondheidszorg. Dit is een publicatie vanuit de Medische afdeling van het Thijmgenootschap. In deze bundel wordt het nieuwe verschijnsel 'zorgmarkt' kritisch besproken. De auteurs bespreken economische, juridische en levensbeschouwelijke aspecten van de 'geneeskunde-markt' in relatie tot de traditionele waarden van vertrouwen, aandacht, beroepsgeheid, autonomie en compassie.