Précis de toxicologie - Kohn-Abrest, Emile, 1880-1975 (Paris : Doin, 1934)
Een mooi geïllustreerd boek over een bijzonder onderwerp: de toxicologie of de leer van giftige stoffen. Een oudere uitgave, 1934 om precies te zijn, maar die giftige stoffen zijn van alle tijden en klinken ons ook in deze tijd vertrouwd in de oren: zink, lood, strychnine, arsenicum. Natuurlijk vind je de nodige tabellen terug in dit boek, maar verder staan er bijvoorbeeld ook mooie afbeeldingen in van giftige planten en wortels.