Meet the Moultons : a family portrait. - Broekaert, Elisabeth, 1964- (S.l. : Edith Broekaert, 2000)
Elisabeth Broekaert studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent en specialiseerde zich vervolgens in documentaire fotografie. In 1995 maakte ze de fotoreeks "De wereld van de Moultons in het Amerikaanse Maine": de reeks werd bekroond met de Prix RTBF en in 1998 werden enkele van de foto's uit de reeks opgenomen in de Bibliothèque Nationale de France in Parijs. Twee decennia later keerde Boekaert terug om te zien wat er van de dromen van het koppel geworden was: het resultaat is een bitter familieportret, jobs zijn schaars en vaak slecht betaald, Laurie, de moeder van het gezin is overleden, Ronnie heeft een nieuwe vriendin maar kan niet wegsteken dat hij de moeder van zijn kinderen mist, de armoede is groot geworden in het gezin en de oude dromen hebben plaats gemaakt voor nieuwe dromen, ... Een harde confrontatie met de lelijke kant van de V.S. Mooi uitgegeven, Zwart/wit-foto's, een vouwboekje waarbij je naast foto's ook tekst krijgt te lezn, een minder fraai maar mooi geïllustreerd verhaal.