Inspiración de la línea y del color - Montañes, Jesús Sus, 1945- (Yongin : Art Museum Versi, 2018)
Jesus Sus is naast schilder ook onderzoeker, doctor in de schone kunsten en professor in de schilderkunst aan de faculteit voor schone kunsten van de universiteit van Barcelona. Jesus Sus heeft duidelijk een boontje voor de beweging van de menigte en de verschillende stemmingen van de natuur die zich manifesteren in het verval van de dag, met haar vluchtige gouden licht, of in het onverbiddelijke verstrijken van de tijd, weerspiegeld in de herfst, de winter, de lente en de zomer. In zijn kleurrijke werk zien we veel afbeeldingen van markten, kermissen, mensen op de bus of in de supermarkt, ...