Schilderijen - Campbell, Lorne; Carpreau, Peter; Debaene, Marjan; Vandekerchove, Veronique (Tielt : Lannoo, 2009)
Deze bestandscatalogus van het Leuvense M laat ui uitgebreid kennismaken met de diversiteit van de schilderijencollectie. De 1.500 schilderijen worden hier voor de eerste keer integraal gepubliceerd. Naast de kunsthistorische inleiding van conservator Veronique Vandekerchove en gastauteur Lorne Campbell krijgen ook 50 schilderijen uit de collectie een uitgebreide toelichting en contextualisering. Een must voor iedereen die het M museum beter wil leren kennen.