Existentiële fenomenologie. - Luijpen, W. (Wilhelmus Antonius Maria), 1922-1980; Dondeyne, Albert, 1901-1985 (Utrecht : Spectrum, 1961)
Luypen waagt zich hier aan een bijzonder werkje: nee, hij heeft het niet over het existentialisme van Sartre, en nee, hij heeft het ook niet over de fenomenologie, wat Luypen in dit werk doet is het existentialisme van Sartre toepassen op de fenomenologie. Een huzarenstukje mag je wel zeggen. Na het voorwoord van A. Dondeyne deelt Luypen zijn boek op in vier hoofdstukken: de metafysische mens, de fenomenologie van de kennis, de fenomenologie van de intersubjectiviteit en tot slot de fenomenologie van de vrijheid en haar bestemming. Afsluiten doet Luypen met het atheïsme van J.P. Sartre en het Sein zum Tode bij M. Heidegger.
Keywords: Existentialism; Phenomenology