Ster in de stad - Ruben, Liesbet; Van Ogtrop, Babette (Amsterdam : KIT Publisher, 2006)
Bombay is de rijkste stad van India. Groot en wijs als de olifantgod Ganesha. Een brok energie, dag en nacht. Gelukzoekers uit heel India komen er naar toe. Iedereen kan er een ster worden! Deze catalogus bij de tentoonstelling in het Tropenmuseum junior die nog tot 2008 te zien is, neemt de kinderen mee op ontdekkingsreis en laat hen ontdekken wie de grootste ster is in deze stad. Het meisje Gauri bijvoorbeeld. Met maar een been, danstalent en doorzettingsvermogen, straalt ze als een ster in eigen stad. Dit boek bevat een DVD met de aanstekelijke bollywood-clip van Gauri.
Keywords: 11-12 jaar; 13-14 jaar; 15-16 jaar; 17-18 jaar; 7-8 jaar; 9-10 jaar; A AZI; Didactiek van de maatschappelijke vorming; Landelijke documentatie; WBE 622.; Wereldburgerschapseducatie; boek; cultuur; dagelijks leven; kunst; Azie; India