Een moeder vertelt over pijnloze bevalling. - Weyens-Brems, L. (Leuven : Boerinnenbond, 1958)
In dit handige boekje krijg je uitvoerig tekst en uitleg bij een pijnloze bevalling die in grote lijnen op te splitsen is in twee delen: voorbereiding van de geest (angst doen verdwijnen bijvoorbeeld) en voorbereiding van het lichaam (spier- en ademhalingsoefeningen).