Storm in het brein : een praktijkgeval van schizofrenie - Almhof, Hans (Rijswijk : Uitgeverij Elmar, 2001)
Nee, Hans Almhof is geen psychiater maar wel ... een patiënt, iemand die lijdt aan schizofrenie. Op een bijna zakelijke manier, zonder opsmuk, beschrijft hij wat het is om te leven in een verwarrende wereld van psychose en hoe je daarmee omgaat: het ene moment afhankelijk en kwetsbaar zijn ... en het volgende moment de wereld aankunnen bijvoorbeeld. Almhof leert omgaan met zijn psychoses, hij heeft weer een toekomst, het verhaal loopt dus vrij goed af. Rigo van Meer, psychiater en auteur van het boek "Leven met schizofrenie", schreef het voorwoord bij deze uitgave.