Grenzen der suggestibiliteit : rede, uitgesproken bij de aanvaarding van het ambt van gewoon hoogleraar in de psychiatrie aan de rijksuniversiteit te Utrecht op 29 maart 1965 - Plokker, J. H. (Johannes Herbert), 1907-1976 ('s-Gravenhage : Mouton, 1965)
Plokker gaat in deze rede dieper in op het fenomeen "Suggestie" dat bij zijn collega-psychiaters en psychologen goed gekend is: men praat in op een persoon die geestelijk zwak is, heel beïnvloedbaar is, en praat hem of haar zo denkbeelden aan die helemaal niet stroken met de waarheid. In deze diepgaande redevoering komt zo bijvoorbeeld het beruchte boek "The hidden persuaders" (De verborgen verleiders) van Vance Packard ter sprake. Ook brainwashing komt ter sprake en het misbruik van deze techniek door bijvoorbeeld communistische regimes. Een beknopte maar heel interessante redevoering!