De esthetische illusie - Kris, Ernst, 1900-1957; Bakker, Anette (Meppel [etc.] : Boom, 1989)
Psychoanalytische beschouwing van de rol die geestesziekten kunnen spelen bij het artistieke scheppingsproces.
Oorspr. teksten verschenen in: Zeitschrift für Psychoanalyse und Imago; 26, 1941, Imago; 22, 1936 en Imago; 19, 1933.
Met lit. opg.
Keywords: Esthetica; Psychoanalyse